Bobil og midtlivskrise

sol2

Hun var ikke nådig, vår yngste, da vi før ferien fikk levert en splitter ny bobil. Både ordene «midtlivskrise», «harryfaktor» og «gæmlisferie» kom raskt på banen.
Vi gamle (50-åringer) innså at vi befinner oss i et annet univers enn 20-åringen, og kjente at vi levde svært godt med det.

Vår første tur med doningen gikk til Sverige, og vi antok at vi ikke ville møte særlig mange likesinnede. Der tok vi stygt feil. Bobil er den nye campingvogna. Vår splitter nye og nyervervede bil, framsto på ingen måte verken som lukseriøs eller stor. Helt greit for oss. Mange bobileiere liker godt å pynte opp med duker og nips, og atpåtil en hagenisse på utsiden. Det blir litt mye for oss. Likeså kan det bli litt kraftig når dansebandmusikken runger ut fra åpne bobildører og eksterne høytalere. Men vi folk er ulike. Sånn er det bare. Vi parkerte litt unna «danseband og hagenisse-ghettoen» i Sverige og hadde det helt fint under markisa hos oss – akkompagnert av en litt lavmælt «godliste» fra medbrakt spiller.

I sommer var vi langt nedover i Europa med bobilen. Kjempeferie! Det er klart at mange små, italienske byer ikke er dimensjonert for store bobiler, men det finnes gode campingplasser og mange hyggelige folk. Italia, Sveits, Frankrike, Tyskland, Danmark og Sverige har fine steder. Er sykkelen med, er det enkelt å nå hyggelige sentrum og gamlebyer. Busser er også enkelt tilgjengelig.

Og det er slett ikke bare eldre folk som strutter rundt med «luksus på hjul». Også barnefamilier og unge folk er observert. Men det er klart, for yngre folk i etableringsfasen, kan campingbil være et stort og muligens unødvendig økonomisk løft.

For det koster skjorta. Det kan være hovedårsaken til at flertallet av eierne er godt voksne. Men jeg tror at de fleste av oss som kjører bobil, er folk med «taterblod» i årene, som liker å være på farta og se nye steder.

Hos oss finner du ikke noe særlig pynt og fjas, men et glass rødvin har vi alltid å dele med oss, midtlivskrise eller ei. Sees på veien!

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s