Fram med puppen!

4464416112_367920e560_oOverskriften er helt vesentlig for å få tak i leseren. Jeg vil gjøre et lite eksperiment, siden du fortsatt leser. Det at du leser, kommer antakelig av at du ble nysgjerrig da du så overskriften. Hvorfor la du merke til overskriften? Hadde den en erotisk undertone, synes du? OK… Vi får se hvor dette bærer. Kanskje denne teksten kommer til å handle om kjendispupper. Eller kanskje om noen andres pupper? Ja, det tror jeg. Denne teksten kommer til å handle om noen andres pupper. Mye yngre kvinner enn meg og deres bryster, er det jeg skal ta for meg. Henger du fortsatt med?
Leser du fortsatt? Pupper er jo aldri en turn-off, du er enig med meg i det? Men la oss ta dette med pupper litt «ned»…

Det er velkjent.

Pupp er kos.

ammeOg pupp er mat. Datt du av nå? Pupp er mat… Mat? Javisst! Vi snakker om amming av babyer. Ble du skuffa nå? Har du slutta å lese?

Jammen i meg – du leser enda! Jøss! Du er jammen atypisk! Du så jo for deg en sprek tekst om kvinnebryst! Også ender du opp med å lese om amming!

Min utfordring nå, er hvordan jeg skal illustrere denne artikkelen. Hvis jeg legger inn et bilde av en ammende mor, gidder du iallefall ikke å lese mer. Med mindre du er en ammende kvinne, kanskje. Lurer på om jeg skal legge ut et bilde av en pupp. Det appellerer nok til endel menn, iallefall. Men som ammende kvinne, spørs det om du gidder å lese en artikkel om amming som er illustrert med en yppig pupp. Jeg mener, de fleste vet at det ikke akkurat er i ammeperioden at en kvinne føler seg lekrest, så jeg vil jo ikke at ammende kvinner skal føle seg unormale fordi de ikke har yppige pupper akkurat nå, midt i meieri-perioden. Så dette blir en vrien avveining: Ammebilde eller silikonpupp-bilde. Hm. Kanskje formålet med teksten skal få være styrende her? Jo, i prinsippet. Men så vil jeg jo at menn også skal lese … selvom de blir dradd inn i en artikkel på falske premisser…

Tekst og bilde bør henge sammen, tenker du. Og det er jo helt riktig. Overskriften bør også henge sammen med tekst og bilde.

Men …Vi trenger ikke være så redde og så politisk korrekte at vi ikke kan «slå på stortromma» for å få leseren med. Det er helt OK om lesere dras med på «feil premisser». De slutter å lese om de føler seg støtt, lurt eller på annen måte forulempa.

Du skjønner at dette er en slags «metatekst»? En metatekst er en tekst om tekst, på et vis.Og du har lest helt hit uten å bli eksponert for verken kraftfull ammeinfo, erotisk tekst eller sprelske kvinnebryst! Fantastisk! Også bare på grunn av et puppebilde, a gitt!

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s