Omstilling

hestehovNår april kommer og hestehoven blomstrer i grøftekantene, er det tid for å legge om til sommerdekk på bilen. Min hunger etter lysere og varmere tider, tillot meg å legge om på selveste 1. april. Det var ingen spøk. Så nå er det altså gjort, og jeg forventer at snøen holder seg borte fram til desember.

Etter at bilen hadde fått «joggesko», var jeg selvsagt raskt ute med å formidle dette i sosiale medier, i dette tilfellet Facebook, siden jeg er helt sikker på at denne nyheten er noe mine venner ville bejuble. Responsen kom raskt, og var ikke helt som forventet: «Nei! Det er for tidlig! Bare vent, det kommer mer snø». Grenseløs negativitet, etter min mening. Jeg har hestehov og blåveis i et kjøkkenglass og stemorsblomster klar til utsetting på terrassen. Snø er verken ønsket eller forventet. Nettjenesten YR er tydelig; Bare plussgrader framover.

Dekkomlegging sammenfaller som oftest med drøy vinduspuss i heimen. Det var helt nødvendig, siden det er hyggelig med utsyn, nå som plenen snart grønnes. Vinduspuss er helt topp – når jobben er gjort. Selve vaskinga er pyton – det kjedeligste av alt som må utføres av huslige sysler.

kaffekoppTerrassen er også klargjort for gode dager og har både glassdører og peis. Her er det duka for kaffe og annet i god temperatur, selv om det skulle regne. Regn tilhører årstida. Så det må vi bare akseptere.

April er tida for endring og omstilling. Det er en måned som sier farvel til vinter, når vi kan legge til rette for mye godt. Det er tida for å så frø, rydde i drivhuset, vaske salt og andre uhumskheter av bilen, rake i hagen, kutte greiner av bærbusker for å gi en god avling. Og sånt. Men vi brenner ikke «bråta». Det skulle tatt seg ut.

hsn_logo_rgb_1I april er det søknadsfrist for studier også. 15. april er datoen jeg må huske. Vi har jo en høyskole i vårt område. Lurer på om en videreutdanning ved Høgskolen i Sørøst-Norge kunne være på sin plass. Jeg er ikke i målgruppa for et nytt bachelorløp. Jeg er i videreutdanningsalderen. Rar tanke. Jeg var jo ung og fresh i fjor – eller er det kanskje noen flere år siden? Åra går så raskt for folk i min alder…

 

Russen er også i gang. April er ikke for tidlig. Det er russebusser, pengesløsing, det er fyll og det er tull. Men for de aller fleste er det bare mye gøy. Det er liv og latter, mer enn fest og fanteri. Det kalles ungdomstid og ungdommelig galskap. Det må vi «gæmlisær» akseptere. Det vi aldri skal russelueakseptere, er overgrep. Det er en sak for seg selv.

Vi er inne i tida for omstilling, for både natur og folk. Det blir bra! Ferdig snakka!

God omstilling til deg!

1 kommentar

Filed under Blogg, Omstilling, Skråblikk, Skriverier, Tekst, tenåring, Uncategorized, vår, vær

One response to “Omstilling

  1. Og sånn er det bare😅 For deg er det forsommer, for meg er det vår de luxe 👏👏👏👏

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s