Pokémon – tsss…

Før sommerferien visste vi ingenting om det. Vi hadde aldri hørt om det.

Det begynte så smått midt i ferien, da avkommet kunne bekjenne at  nå var det bare å skaffe seg en amerikansk tilgang og kjøre på. Men så, plutselig, var det tilgjengelig i Norge. DA smalt det her på berget!

pokemongoDu vet hva jeg snakker om. Pokémon GO. Nyvinningen fra utlandet, som tok sommerferierende barn og ungdom med storm. Og en del voksne også, når sant skal sies. Men det skal det kanskje ikke i denne sammenhengen…

Generasjonen som først tente på spillet, som går ut på å kaste ball mot en Pokémon for å «fange» den og derved skaffe seg et trofé, er mine voksne barns generasjon. De som er oppvokst med Pokémon-kort, filmer, bamser – som skapte det rene hysteri.

Nå har altså fenomenet gjenoppstått, som et spill på mobiltelefonen.

Dette er vel det nærmeste vi har kommet en pandemi på flere år.

Veldig mange steder kan vi se folk i alle aldre som går rundt og leter etter Pokemón eller et «pokéstop». Vi kjenner dem igjen ved at de går og følger med på mobiltelefonen sin, og ser ikke en gang opp når de blir hilst på. De (ja, jeg sier DE …) er en trafikkfare og ulykker har skjedd, der folk har falt ned fra skrenter og forsøksvis klatret på husfasader. Den rene, verdensomspennende galskap, altså. I allefall i den overmette delen av verden.

Så tenkte jeg at jeg fikk sjekke ut hva ungene mine driver med. Man vil jo være en god mor, selv om unga er voksne. Avkommet ga meg en kvikk leksjon.

Så nå leter jeg etter Pikachu og har full oversikt over pokéstop i nærområdet, hvor jeg kan fylle på med pokéballer og sånt.pikachu

Ikke at jeg bryr meg, altså … men det er visst flere pokestop i nærheten av jobben min – for dem som har tid til å drive med sånt. Just sayin’.

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s