Fra vinter til vår – tida går

Altså, i dag er det tre måneder siden julaften. Da var det nisser og snølengt, og snømenn i plast i utstillingsvinduene til butikkene, og jammen hadde noen usannsynlig digre oppblåsbare plastnisser ala USA på gårdsplassene. Det var ribbe og riskrem og «hvem får mandelen». Det var gaver til store og små – gitt av plikt eller av kjærlighet. Det er altså tre måneder siden i dag.

Nå er det 24. mars – og våren vi ALDRI trodde skulle komme, har startet opp for lengst. Snøen kom aldri denne vinteren. Jeg er blant dem som bejubler det. Men jeg er altså rotnorsk og oppvokst med snø og kulde og akebrett og skøyter og snømenn i ekte snø. Siden jeg nå er i «mormor-modus», må jeg si at jeg ønsker henne snøfylte vintre med utelek og digre utedresser og tjukke vinterstøvler og ull herfra til månen – og knallrøde kinn og snø i nakken – og snølykter som hun kan se på gjennom vinduet når det har blitt mørkt og mamma eller pappa har satt stearinlysstumper inni og tent på. Jeg ønsker for henne at hun skal oppleve ski og sparkstøtting, og lære seg å gå på skøyter både forlengs og baklengs…

Jeg har altså kommet til det, at en vinter uten snø, er litt som en natt uten søvn. Vi venter og venter, men det skjer ikke noe – søvnen kommer ikke. Så er det tid for å stå opp og fortsette livet, litt goggy, men det får gå.

Sånn trur jeg det er med det som vokser og gror også. Busker og blomster har ikke fått hvila si i vinter. Den hvite vinterdyna, som skjermer mot streng kulde…

Akkurat denne vinteren, har vi ikke hatt streng kulde heller. Det er nok mange rosehekker som har overlevd godt på grunn av det. Og plenen har jo vokst nesten i hele vinter – vel, mulig noe overdrevet, men snødekke har den knapt opplevd i vinter. Noen runder med «slush» har det vært, men lite «å masa med».

Men hvorom allting er (kult, gammelt uttrykk …): Det er egentlig superkort mellom «midt på vinteren» og «hups, der var våren, gitt».

Og mange av oss, meg selv drøyt medregnet, sutrer over den lange, mørke vinteren og synes alltid at det er en evighet til våren og lyset kommer tilbake.

Snøfattig vinter eller ikke: NÅ er våren her! Fjern hundebæsjen om du ser den og plukk opp søpla som noen slang rundt seg til nyttår – hvis du ikke har gjort det allerede, da. Ørlite snø har det tross alt vært, som kan ha gjemt unna uhumskheter. Nå er det ikke tid for sutring. Nå er det tid for nytelse.

Kjør trivsel!

(Bare så det er sagt, bildene er hentet fra Pixabay – og ikke rappa fra noen …)

2 kommentarer

Filed under barn, hage, Skråblikk, Skriverier, Tekst, Uncategorized, vår, våren

2 responses to “Fra vinter til vår – tida går

  1. Åh, Siri😍 Du er helt utrolig😅🤣😂😊
    Takk og takk😍😍😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s