Det er mye jobb å værra folk

Tønsbergs Blad, 25.3.17 Inni mitt hode

Du ska’kke ta for lett på ting! Da vet du aldri hva som skjer! Tenk deg følgende scenario: Skyene henger lavt og tungt over huset ditt. Her er det muligheter for vårregn. Mye regn – for det blir vel som det pleier, antakelig: Drittvær. Men du må ut. Du skal på jobb, tross alt – selv om det er en drittjobb. Du finner fram gummistøvler, regnbukse, regnjakke – og paraply. Du tar selvsagt ikke ut bilen, for den vaska du i går. Den skal neimen ikke ut i regnet i dag. Drittværsmelding! Den er i alle fall ikke til å stole på.

For sikkerhets skyld tar du på deg regnhabitten før du går hjemmefra, for det er jo helt typisk at himmelens sluser åpner seg med en gang du stikker nesa på utsida av døra. Så går du da, og kikker skadefro på dem som er ute i samme ærend som deg – på vei til jobb – men med småsko og i tynn jakke. Ha! Måtte regnet fosse over dem, dustene! Men du er godt kledd og har veska i en plastpose. Man vet jo aldri!

Når du har jobben i synsavstand, oppstår en sprekk i skylaget. Jammen titter sola fram. Du koster på deg en forsiktig oppknapping av regnfrakken, i det du stolprer inn på drittjobbens flislagte gulv og nesten går på ryggkulen på grunn av gummistøvlene.

I løpet av dagen forsvinner alle skyene og himmelen blir klar og blå. Men du vet hvordan det kan være! Det blir nok skikkelig drittvær når klokka er fire og du skal hjem fra drittjobben med alle drittkollegene som det er helt umulig å ha en samtale med. De tar jo bare så lett på alt, ingen ser utfordringene og problemene som kommer til å dukke opp.

Men også du ser lyset av og til, og når arbeidsdagen er over, skinner sola. Jobben blir brått triveligere og kollegene hyggelige. Du våger deg ut uten regnhabitt og kjenner at sola varmer. Brukbart ok ettermiddag, faktisk! Litt skyer her og der, men skitt au! Flaks at du hadde småsko stående på jobben, som ved nærmere ettertanke er helt topp.

Når du har huset der hjemme i synsfeltet, åpner himmelens sluser seg. Rundt deg ferdes mennesker på vei hjem fra jobb, med paraply. Du har lagt igjen alt vannavstøtende på jobben, i et anfall av altfor godt humør. Nå blir du gjennomvåt og kald. Og som om ikke det er nok, sklir du på det våte fortauet. Du tar deg for, og får vondt i håndleddet. Søren og! Det er så viktig å ikke være for positiv – det straffer seg alltid! Du håper det ikke regner i morgen, siden regntøyet ligger på jobben.

Jada, nei … det er mye å tenke på – og det er mye jobb å værra folk.

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Det er mye jobb å værra folk

  1. Det er så moro å lese betraktningene dine rundt et levende liv😍Det er jo sånn det er🌞🌧🌦☔️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s