Ikke undervurder mannen

Mange kvinner undervurderer menn. Hvis du nå tror du skal lese en dypt fundamentert, akademisk tekst om kvinnesak, må du tro om igjen. Dette skal handle om samhandling mellom menn og kvinner i hverdagen, på lavt nivå. De fleste menn jeg kjenner er bra folk. Er de ikke bra folk, er det ikke fordi de er menn.

Internett er full av artikler og nettsider som forteller hva slags kvinner menn vil ha og hva menn setter pris på hos kvinner.

Trodde du at menn primært er ute etter kvinner med modellkropp, velsminket ansikt, polerte negler og utfordrende klær? Da undervurderer du mannen! Den gjengse mann liker jenter som tenker selv, tar beslutninger og vurderinger selv – rett og slett jenter som er seg selv.

Og så diskusjonen om det som skal gjøres i heimen. Vasker han ikke opp? Skifter han ikke dekk? Maler han ikke hus? Stryker han ikke skjorter? Velger han heller å måke snø eller klippe gress?

To som lever sammen skal drive prosjekt “Levelig i huset”. Kan man ikke bare bli enige om hvem som gjør hva, ut fra interesse og legning? For du er vel ikke så politisk ukorrekt at du skiller på hva menn skal gjøre og hva kvinner skal gjøre? Eller?

Det skal ikke underslås at jeg er et barn av 60-tallet, da menn var menn og kvinner fyrrige former og høyt hår. For en stund siden fikk jeg motorstopp, og siden bilmotorer ikke er min sterke side, stilte jeg med opp ved siden av bilen og ventet på en – mann, ja, jeg innrømmer det! Det kjørte mange menn forbi, kunne jeg irritert konstatere. Endelig stoppet det en bil, og ut kløv ei flott dame. Hun lurte på om jeg trengte hjelp, åpnet panseret på bilen min, og kunne berette at feilen var enkel å oppdage og like lett å fikse. Da hun hadde fikset ferdig, kunne jeg kjøre videre.

Jeg kjenner en mann som baker fantastiske brød og lager lekker sushi. Strikke kan han også. Dessuten er han suveren med snøfreseren, men han er en skikkelig kløne med vaskemaskinen. Når det gjelder å legge sammen tøy er han uslåelig.

Ikke undervurder en mann! Vi kvinner kan bruke litt tid til å tenke på det, at det er mange bra folk. 50% av dem er menn.

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s