Det drar sæ te

Det går mot jul. Jammen!
Lenge har vi kunnet betrakte juletrær med lys, særlig i forretningene, der det ønskes at vi skal legge igjen uhorvelig mye penger. For vi må jo det, må vi ikke?

Vi kommer til å bruke mange penger før jul, til gaver, til mat, til vin, til pynt og til nye klær og sko. Vi kommer til å bruke så mye penger at vi pådrar oss «konto-betennelse», som ikke forsvinner før utpå vårparten. Sånn er det hvert år. Og hvert år, når januar kommer og kontoen sliter, tenker vi at «neste år, da skal vi gjøre alt annerledes – da skal vi disponere pengene og tida før jul, helt annerledes. Neste år skal vi kjøpe julegaver gjennom hele året, sånn at desemberlønninga holder i alle fall til januarlønninga. Vi skal benytte oss av tilbud før jul, i matvarebutikkene og overalt ellers. Og den amerikanske tradisjonen «black Friday», skal brukes for å få de laveste prisene.

Julekakene skal vi bake i god tid før jula ringes inn. Huset skal vi vaske hver uke hele året, slik at jobben til jul blir minst mulig.

Joda, her er det gode intensjoner over hele linja.

Nå er advent godt i gang. Stjerna lyser, adventsstaken tennes. I magen slår en sommerfugl ut med vingene. Nå starter forberedelsene, som du kan ta lett på om du har forberedt jula gjennom hele året. I så fall gjenstår bare litt baking, før roen kan senke seg og en god bok kan leses under pleddet i godstolen.

Men vi andre, som tross gode intensjoner, ikke helt har «fått det til» i år heller, vi skal bake og vaske og shoppe til forretningenes store glede.

Først skal vinduene vaskes og gardiner tas ned, vaskes, strykes og henges opp igjen – før stjerna skal glitre i takt med sluddet mot ruta. Når jula virkelig ringes inn, kan de mest husmoderlige av oss konstatere at vinduene igjen er seige av regn og sludd. Men de var rene i begynnelsen av desember, altså.

De av oss som skifter til julegardiner og som ikke har strøket dem, må forte seg nå. Opp skal de, uansett hvor grelle de måtte være.

Jeg leste at de verste julegaveshopperne, er bestemødrene. Jeg kjenner på lommeboka og erkjenner at det kan være noe i det…

________________________________

Denne petiten sto i lokalavisa Øyene 14.12.17

Legg igjen en kommentar

Filed under hjem, jul, livet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s