Broddeføre for alle

brodderDet er jo ikke sånn at brodder under skoa bare er for gamlinger. Det var mer før i tida, at brodder kunne assosieres med Mokkabønner og Bridgeblanding.

På ett eller annet tidspunkt, ble brodder helt legalt, til og med i banehagen. Hurra for den eller dem som gjorde at brodder ble allemannseie! Det må da ha gjort mye bra for kapasiteten ved akuttmottakene rundt på landets sykehus i periodene med blank is på veier og gårdsplasser.

Som MS’er (kult begrep, ikke sant?) med interessant ganglag, ble brodder raskt innkjøpt. Nå fortida, har jeg det sånn med brodder, som mange har det med lesebriller: Jeg har et par over alt; i bilen, på skostativet, i lomma på vinterjakka, i garasjen. Sånn har det blitt!

Jeg mener, har du gått på snørra/ryggkulen/ned i knestående på isen en gang eller to, oppleves det ikke som noe en vil fortsette med.

Til og med ei venninne – en brodd-motstander – har innsett det nå, etter at hun gikk skikkelig på baken for etpar år siden. Hun falt, men spratt opp igjen veeeldig fort, sånn at ingen skulle se at hun hadde kraftig kontakt med underlaget – med baken først. Og albuen. Og skuldra. Og vondt i flere måneder.

Når legen på akutten anbefalte brodder, gikk hun til innkjøp, i rein autoritetsrespekt.

Enda hun ikke har MS.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Brodder, MS, Multippel sklerose, Uncategorized, vær

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s