Hvert år!

Vi sier det hvert år, at nå får det jammen meg være nok!

Det er et slags februar/mars-syndrom for oss litt bortskjemte på det sentrale østland. Du vet, vi som ikke er så vant med vinter og det vi kaller «streng kulde».

Vi begynner ofte å rynke på nesa i oktober, fordi det har blitt så innmari mørkt og så pexels-photo-355465.jpegveldig «korte dager». Neserynkinga fortsetter, og tiltar gjerne, uti november, for så å roe seg litt ned fram mot jul. I desember tenner vi haugevis med stearinlys og kjører kraftkosing med julemusikk.

I januar er kontoen godt og vel tom, regningene strømmer likevel på – og fortsatt er det mørkt, selv om dagene etter sigende har blitt lengre. I tillegg kommer gjerne en slags forsmak på snø og kulde for oss i kystnære strøk østafjells. Eller vi får bøttevis meg regn og rask gipsovergang til kulde og klarvær. Da begynner avisene å skrive om benbrudd, håndleddsbrudd og lang kø på akuttmottakene. Landets legevakter og fastleger kan melde om at influensabølgen er i ferd med å nå toppen, og han som vi alle kjenner, er godt i gang med den fjerde «influensaen» siden jul – eller forkjølelse, da – som mange av oss kaller det.

Februar kommer med ujevnt vær og ujevn temperatur, etterfulgt av vårmåneden mars.

pexels-photo-289649.jpeg

Da kommer Snøfallet. Med stor S. Og kanskje kulda. For oss her i strandkanten, er minus åtte, superkaldt. Minus 10 er eksotisk. Minus 20 er lik innevær og pelspledd – og oppleves sjelden her, men er antakelig dødelig. Hver år.

Denne vinteren er visstnok snørik, særlig i dalstroka innafor. Her i havgapet er mye som det pleier å være. Men for all del, det er mye å irritere seg over. Men nå får det jammen være nok!

Mange av oss overlever. Hvert år. For våren kommer. Alltid.lys

Legg igjen en kommentar

Filed under influensa, menneske, snø, Uncategorized, vær, vinter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s