Reis på cruise!

bade i mexLeste du om om mine opplevelser med #cruise litt lenger nede i bloggen her? Jeg ser at  rekkefølgen på innlegga har blitt helt feil, så om du vil lese om USA-tur og cruise i riktig rekkefølge, må du begynne fra «bunnen» – du får scrolle deg nedover, så skjønner du hva jeg mener.

Det er noe spesielt med cruise. Om du likevel har tenkt å kjøpe deg en ferie i varme strøk, er det ikke sikkert at cruise blir så innmari mye dyrere enn en litt fet sydentur. Jeg ville sjekka det, om jeg var deg.

På cruise er nesten all mat gratis. Men «drikkepakker», som det heter, er ganske dyrt. Hvis du drar på tur for å «drekka», er det nok rimeligere å dra på en vanlig sydentur. Men om du klarer deg med bare «noe» alkohol, kommer du greit ut av det.

Vi har vært på cruise i #Karibien to ganger, med to ulike rederier. En gang ut fra San Juan, og nå ut fra New Orleans. Jeg gidder ikke å drive markedsføring for noen av rederiene. Om du vil på cruise i Karibien, googler du bare det, så finner du alternativene.

Vi er nok mer fornøyd med vårt første cruise, ut fra San Juan, for to år siden enn med dette siste. Det hadde ikke med båten å gjøre. Begge båtene var supre. Det hadde mer med anløpshavnene å gjøre. De var flere og mer spennende for to år siden. Også er det sånn, at vi ikke hadde med oss småbarn. Det var det mange som hadde på dette siste cruiset. Hvis vi hadde gjort litt bedre research, kan det hende vi hadde funnet et cruise mer for voksne. Barn har mye lyd – heldigvis! Det skal de ha!! Det er vi voksne som må velge bort lyden – feks. ved å velge et «voksencruise».

Denne ferieformen har blitt allemannseie. Alle typer folk, i alle aldre, reiser på cruise. Det henger fortsatt igjen noen «forhistoriske regler» på cruisebåtene. Eller «regler» … mer et forsøk på å beholde noe av «cruisebåtenes» fordums «rikmannsstempel». Det er etpar kvelder/middager i uka, hvor det er «galla».

Rekti!! Båtene kan ha de reglene de vil ha. Mannfolk kommer i shorts uansett. Damene har ofte kjole – det er jo så varmt – men det er ikke mye «galla» over kjolene heller. Sjøl brukte jeg vanlige sommerkjoler og Birkenstock hver kveld. Jeg fikk mat likevel. En og annen «galla-person» finnes det alltid – ofte unge, vakre damer i lange, lekre kreasjoner, og eldre menn i smoking. Men de er så få at de blir lagt merke til.
Hvis du drar på tur for å «bli sett», ville jeg heller valgt noe annet enn cruise.

Er du redd for å bli sjøsyk?
Vi så mange med et rundt sjøsykeplaster bak øret. Men jeg tror det skal mye sjø til å bli sjøsyk på cruisebåt. De er digre og tar sjøen veldig godt! Det finnes båter med «klatrevegg». Da bør forholdene ombord være relativt rolige, spør du meg…

Ombord har du det du trenger. De fleste går nok i land i havnene, men mange blir også ombord. På «landliggedager» er det god plass på båten. Du får de digge solsengene, god plass i svømmebassengene, god plass i restaurantene, på minigolfen, på de mange arrangementene ombord… Så om du foretrekker å bli på båten eller om du foretrekker å «gjøre øya», vil du få en fin dag. Om du går i land, må du bare huske å sjekke når du skal være ombord igjen. Kjipt om båten reiser fra deg.

Det finnes cruise i #Middelhavet også, om du opplever det som enklere tilgjengelig for deg. Vi har vært så mye ved Middelhavet at å dra på cruise der, ikke passer oss så godt.
Dessuten finnes denne ferieformen over hele verden. Bare spør Google.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under båt, cruise, Ferie, sommer, Uncategorized, varme

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s