Å skyte fra hofta – en metablogg

Jeg må øve på å bli tøffere når jeg skriver. Det er så lett å henfalle til trygge tema som hagearbeid, våren, solkrem og sånt. Jeg må bli flinkere til å «skyte fra hofta».

Jeg prøvde meg litt med det kontroversielle temaet «fatigue» for ms-pasienter. Jeg visste at temaet var potensielt sprengstoff – og jeg fikk rett. Au! Så rett jeg fikk. Det var ikke måte på hvor mye ugreie enkelte ønsket for meg. Så der skjøt jeg fra hofta. Det kan jeg klappe meg på skulderen for, selv om jeg selvsagt ikke liker å forulempe folk.

Det er mange tema en kan skrive om. Det er mye vondt å observere rundt oss!

Det jeg burde blogge om, er unger som blir misbrukt av voksne – det være seg katolske prester eller barnevakter. Jeg burde blogge om kvinner som er livredde for å gå hjem fordi det venter en voldelig mann der. Jeg burde skrive om psykiatriske pasienter som ikke får hjelp og som derfor er til fare for seg selv eller andre. Eller kanskje jeg burde skrive om barn og ungdom som er oppvokst i Norge og som blir sendt tilbake til fødelandet sitt, til en mildt sagt usikker framtid.

Jeg kunne skrive om ungdom som ikke er halvparten så ille som sitt rykte, og ikke en brøkdel så ille som de burde vært – med de ugreie oppveksviltkåra de har hatt. Blogginnlegg om nordmenns fremmedfrykt, ville vært på sin plass – og kunne gitt mange interessante perspektiver. Jeg skal bli tøffere!

Det burde jeg. Og flere med meg, forresten. Det er for mye sminke, mote og kos i bloggverdenen.

Legg igjen en kommentar

Filed under Fatigue, MS, Multippel sklerose, Skråblikk, Tekst, Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s