Er du svimmel?

Se hva jeg fant!! Dette vil jeg dele med deg!!

Disse øvelsene kan i seg selv forbigående øke svimmelheten, men bedring kommer etter hvert. Lær en øvelse om gangen.

1. Sitt i en behagelig stol. Finn to punkter på veggen foran deg. Hold hodet helt i ro og flytt blikket fram og tilbake mellom de to punktene. Gjenta 15-20 ganger.
2. Sitt i en behagelig stol. Fest blikket på et punkt rett foran deg. Beveg hodet fra side til side mens du holder blikket festet på punktet. Øk hastigheten på hodebevegelsen gradvis. Gjentas 15-20 ganger.
3. Sitt i en behagelig stol. Snu hodet mot høyre og fest blikket på et punkt. Snu hodet mot venstre og fest blikket på et annet punkt. Se rett fram igjen i fem sekunder. Gjenta 15-20 ganger.
4. Stå oppreist med beina litt fra hverandre og med lik vektfordeling på begge føtter. Fest blikket på et punkt foran deg. Len deg langsomt forover og bakover. Bruk kun små bevegelser i anklene. Ikke bøy i hoftene. Det kan være lurt å stå med ryggen 20 cm fra en vegg i tilfelle du skulle miste balansen og falle bakover. Gjenta 15-20 ganger.
5. Stå oppreist. Hold en ball med begge hender og strake armer. Hold blikket festet på ballen mens du flytter den i store sirkler. Følg ballen både med hodet og med øynene. Lag store sirkler ved å løfte ballen høyt over hodet og deretter ned mot gulvet med bøyde knær. Tren på jevne og fine bevegelser. Gjenta 15-20 ganger.
6. Gå utendørs. Finn et sted der det ikke er trafikk, og der du kan gå et stykke rett fram uten å støte på noen hindringer. Tren på å gå samtidig som du ser rett framfor deg. Tren også på å gå rett fram mens du holder hodet (og blikket) mot høyre og venstre.

Kilde: Otonevrologisk laboratorium, Haukeland universitetssykehus

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under menneske, MS, Multippel sklerose, Svimmel, Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s