Nye tider

Dette kommer til å være en blogg om bøker og om litteratur generelt. Bokanmeldelser vi du også finne her, og noen «skråblikk» på bøker og annet jeg kommer til å føle for å skrive om. Jeg er også en som skriver. Så veit du det.

Jeg har vært boksamler i veldig mange år. Alle som samler på ord mellom permer, vet at det er en plasskrevende hobby. Jeg har nå tatt et oppgjør med meg selv og har valgt å kvitte meg med mange bøker. Mange.

cropped-903387ca-bac3-415d-aca0-c1df8a9c9b942.jpeg

Kindle inn – papirbøker (delvis) ut.

Jeg har konvertert til lesebrett. Det er jo ikke sånn at så snart lesebrettet er i hus, så forsvinner alle bøker. Jeg har fortsatt etpar hyller med nye, uleste bøker i papir, som jeg skal drikke kaffe sammen med i framtida. Men jeg har også skaffet meg mange bøker på lesebrettet mitt. Så vi ender med en slags deling mellom papir og brett, tenker jeg. Lese må jeg, enten i det ene eller det andre formatet. Og jeg leser «alt»! Slett ikke bare superkjente forfattere og slett ikke bare «lødig» litteratur. Jeg har feks. stor glede av seriebøker! Litteratur-nerdene får heller «vri seg i ørelappstolene» i ren vemmelse. Det lever jeg godt med. Det er mange anerkjente forfattere som aldri vil komme i nærheten av opplag og salgstall som flere, mindre kjente, serieforfattere gjør.

Det vi leser skal gi oss gode opplevelser. Det er du som bestemmer hva som er en god leseopplevelse for deg.

Om du leser Kafka, Knausgård, Nesbø, Ferrante, Riley, Bjerkli, Sandemo, Rafaelsen, Hammer, Kyvik eller «what ever». Bare kos deg.

Og blås for all del i om noen mener at akkurat bøkene du foretrekker ikke er «god nok litteratur»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bøker, Bok, Litteratur, Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s