Er du en av dem?

Er du en av dem som tror at du bare MÅ lese all prisnominert litteratur for å «være med» i det såkalte «gode selskap»? Tror du at du MÅ lese inviklede forfattere og bøker du egentlig ikke er så glad i, for å være «med»?

Mitt svar er NEI. Du må ikke det. Det er du som bestemmer hva som er ei god bok. Hvis du liker krim- og feelgood-bøker: fint! Foretrekker du Kafka eller Knausgård: fint!

Ikke la andre diktere hva du skal lese!

Jeg leser seriebøker med stor glede! Også leser jeg Nesbø og Bjørnstad og Ferrante. Og Hamsun! Og Skram! Og Kafka og Westø og Tartt. Og såklart Teige og Saaby Christensen – og Lucinda Reily – snart kommer Månesøsteren! Og nå har jammen Kepler kommet med ny bok og! Her gledes!

Jeg kjenner noen som løfter litt «medfølende» på øyebrynene av mine bokvalg. Dem om det!

Gi meg en fortelling som fenger – og jeg er med.

Også er jeg – som du vet – kompromissløs om fortellingen ikke fenger.

Der har du meg!

Legg igjen en kommentar

Filed under Bøker, Bok, Fortelling, Lese, Litteratur, Seriebøker, Skriverier, Tekst, Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s