Kalender 8.12.18: Lag en julekrans til døra

Jeg er i overkant «julesprengt»! Dette uttrykket lærte jeg av Mor i barndommen. Å være julesprengt, er å være særdeles opptatt av – og klar for – jula. Det er mulig tilstanden i noen grad er arvelig. Jeg har to voksne barn. Hun har vært «julesprengt» hele livet. Han er helt «cool».

Nok om det!

For meg er det å lage julekrans starten på juletida. Jeg truer meg til å vente til uti desember før jeg lager og henger opp. Nå må det vel være greit.

Min julekrans. Jeg liker det enkelt.

Jeg følger denne oppskriften:

  1. Begynn med en stamme. Dette kan være en halmkrans eller en metallkrans du kjøper, eller en du har tvinnet selv av for eksempel bjørkekvister. I tillegg trenger du en god saks, ståltråd og engangshansker.
  2. Når du plukker inn fra hage, skog og mark, skal du bare klippe tupper av greinene (ca. 15 cm lange). Du trenger mer enn du tror, og til en middels stor krans går det med en helt full bærepose. Før du begynner å binde, er det lurt å organisere materialene dine. Legg dem i grupper så du har oversikt. Om fu ikke vil «raide» skogen – ta turen til en juletreselger og bom litt avkapp!
  3. Start bindingen med å feste ståltråden rundt kransen. Legg små buketter med grønt på oversiden av kransen, og fest ved å surre ståltråden rundt. Du kan legge lengre kvister på utsiden, og kortere/mindre på innsiden av kransen. Det er viktig at ikke hullet i kransen «gror igjen». Undersiden av kransen trenger ikke dekkes.
  4. Når du har festet et lag med grønt med ståltråd, legger du neste lag delvis over, slik at det skjer en overlapping og ståltråden ikke synes. Slik fortsetter du til du nærmer deg slutten. Siste lag krever litt fingerferdighet, for det skal du smyge inn under det første laget.
  5. Hvis du bruker flere typer grønt, lag deg et system slik at de ulike sortene blir repetert jevnt utover i kransen.
  6. Edelgran-kvister og tujja er godt å jobbe med, for de stikker ikke!
  7. Lag ei rød sløyfe eller «frisk opp» kransen med litt pynt som tåler været – om du liker det.

(Tips fra Tara – og fra meg)

Her kommer dagens kalendegave til deg

Julestjerna mi. Den skinner for alle som går forbi vinduet mitt. Hele døgnet.

Legg igjen en kommentar

Filed under jul

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s