Kalender 9.12.18 – julehilsener

Det er snart tida for julekort og julebrev for dem av oss som fortsatt driver med sånt.

For dem som heller vil lese ei god bok, har jeg en superfin førjulsgave til deg:
Frode Eie Larsens «Slå på ring», forært meg av Liv forlag, for at du skal kunne slappe av litt i adventstida! Dette er en skikkelig #krim!

For å si det sånn: jeg har lest den! Ja, ikke den boka du kan vinne, altså, jeg har min egen!

Frode

For å vinne boka, skriver du «ja» i kommentarfeltet, eller du sender «ja» til siri@kristensen.be

Jeg må innrømme at jeg selv sender julehilsener på e-post og sms, for det aller meste. Det fungerer godt for «målgruppa» mi.

Dem som ikke er på verken sms eller mail, snakker jeg med. Du vet – sånn ansikt til ansikt. Det funker utrolig bra.

Det viktigste for meg, er at de som får en skriftlig julehilsen fra meg, skal vite at den er personlig – fra meg til mottakeren. Det er en privat kommunikasjon mellom oss. Jeg sender ikke ut julekort med standard-teksten «God jul og godt nyttår». Men for all del, jeg gjorde det før!

Sender du julekort?

Nå skal jeg «banne i kjerka»: Det minst personlige jeg vet om, og som jeg faktisk får noen av hver jul, er «julebrev» med bilder av avsender, familien, hunden, kattene og med en varm hilsen fra undulaten. Brevene er kopiert opp i farger. I veldig mange eksemplarer. Teksten er helt lik i alle brevene. Det er ingenting som forteller at dette er en spesiell hilsen til meg personlig. Kanskje jeg ikke kjenner vedkommende som sender dette brevet så godt heller. Kanskje jeg ikke en gang aner hvem som er avbildet i brevet. Og kanskje jeg blåser en lang marsj i vedkommendes undulat eller at sønnen vurderer å søke legestudiet til neste år.

Nå skal ikke jeg være «grumpy». Noen har faktisk min adresse og bruker penger på å sende meg dette julebrevet. Er ikke det bra nok?

I fjor opplevde jeg en viss uorden hos en avsender. Jeg fikk dette masseproduserte brevet i fysisk postkasse, med frimerke. I tillegg fikk jeg det på mail. Helt likt brev.

Men … er jeg noe bedre? Jeg sende julehilsener på mail og sms! MEN og her kommer forskjellen: Jeg bruker en god del tid på å sende personlige hilsener – en til en, liksom. Jeg ha stor respekt for at noen drixxx i åssen det går med min katt, min utdanning eller om «bilen går bra». Men jeg er opptatt av hvordan det går med dem jeg sende julehilsen til.

Det har blitt mange gode samtaler i etterkant av sånne julehilsener

Hvis du egentlig er mer opptatt av å fortelle om deg selv, enn å ønske meg gode juledager, dopp hilsenen! Ring meg heller, jeg hører gjerne på hva du har å si. Du må gjerne snakke om undulaten din. Men jeg trenger ikke bilde av den.

3 kommentarer

Filed under jul, menneske, Tekst

3 responses to “Kalender 9.12.18 – julehilsener

  1. Anniken Berg Nilsen

    Ja 😊

  2. Torill Faller

    Ja😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s