Månesøsteren

Jeg er en av dem som har lengta og venta, og selvsagt forhåndsbestilt!

Jeg snakker om bok nr fem, Månesøsteren, i serien De syv søstre av Lucinda Riley.

Som de tidligere «mursteinene», fenget denne boka meg fra første side. Fortellingen om Tiggy og hennes historie, i nåtid på et gods i Skottland, og i fortid, i et hulelandskap i Spania, med flamenco og storbylengsel – og sammenhengen mellom før og nå – gir en medrivende leseopplevelse.

Det slår meg at research må være en voldsom jobb for forfatteren av denne serien. Riley tar ingen snarveier. Hun lager troverdige fortellinger i bøkene om Pa Salt, som adopterer babyjenter fra hele verden – og skaper en søskenflokk. Alle jentene får et brev når Pa Salt dør – med muligheten til å skape kontakt med sin egentlige familie. Det er denne reisen vi følger – som gir hver søster sin bok.

En av de syv søstrene er «borte». Jeg er spent på hvordan forfatteren vil la oss få hennes fortelling – og når hennes bok kommer.

Noen anmeldere mener at bokserien ikke er «stor litteratur». Jeg tillater meg å spørre: «hva er stor litteratur?» Og for hvem?

Jeg vil ha meg frabedt at noen bestemmer hva som skal være «stor litteratur» – for meg.

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Månesøsteren

  1. Høres ut som en flott serie, takk for boktips 🙂

  2. Mariann Sæther Tokle

    LIker jeg også 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s